Babytheek

Wat is een babytheek?

Een babytheek is een handig uitleensysteem voor babyspullen die u slechts kort nodig hebt. Of u nu klein woont, slechts enkele keren per jaar uw nichtje op bezoek hebt, een beperkt budget hebt of radicaal wil kiezen voor minder spullen. De Babytheek wil een antwoord bieden aan gezinnen op zoek naar duurzaam babymateriaal. U kunt bij ons terecht voor babybadjes, wippertjes, borstvoedingskussens, flessenwarmers,...

Stad Geel neemt het initiatief om als een van de eersten in Vlaanderen een babytheek op te starten. De Babytheek richt zich tot inwoners van Geel, Laakdal en Meerhout. In het voorjaar van 2019 tot eind juni wordt babymateriaal ingezameld om het aanbod van de babytheek te vullen. De uiteindelijke opstart en lancering van de Babytheek vindt plaats in september.

Lidmaatschap

De Babytheek werkt met een jaarlijks lidmaatschap van 20 euro. Gedurende dit lidmaatschap kunt u materiaal uit de babytheek uitlenen. Afhankelijk van het materiaal gelden verschillende uitleentermijnen.

Als u zelf een materiaal schenkt aan de Babytheek, krijgt u hiervoor een lidkaart in de plaats. Deze lidkaart kunt u zelf gebruiken of u kunt ze doorgeven en een ander gezin de mogelijkheid geven materiaal bij de Babytheek uit te lenen.

Materiaal doneren

Om de Babytheek in het najaar van 2019 te lanceren, hebben we hulp nodig. We willen mensen, organisaties en bedrijven aanspreken die het concept genegen zijn. Babyspullen - nieuwe of tweedehandse - kunnen gedoneerd worden als steun aan de Babytheek.

De Babytheek zoekt GEEN kledij, wel allerhande babymateriaal (vb. wippertje, matrasbeschermer, maxi cosi, speelboog, …).

Wilt u graag materiaal doneren? Wij horen het graag! Neem dan contact met ons op via info@huisvanhetkindglm.be of 014 56 73 44.

Locatie en openingsuren

De Babytheek vindt u vanaf september in het Huis van het Kind, Brigandshof 3. In de buurt parkeren kan bovengronds op parking Grote Werft (voor het stadhuis) of ondergronds in parking Ecodroom.

In september opent de Babytheek zijn deuren en is twee uur per week open zijn. De exacte openingsuren worden later nog bekend gemaakt op deze website.

Vrijwilligers gezocht!

Babytheek Geel is op zoek naar gedreven vrijwiligers die de opstart van de Babytheek ondersteunen.

Vrijwilligers kunnen bijdragen aan:

  • Promotie
  • Het openhouden van de babytheek
  • Het gebruiksklaar maken van babymateriaal
  • Administratie: aanmaken ledenfiches, online catalogus bijhouden, het registreren van lidmaatschap ...

Wilt u graag een steentje bijdragen aan een duurzaam en sociaal project voor jonge gezinnen zoals onze babytheek? Laat dan van u horen! Aanmelden kan via info@huisvanhetkindglm.be of via 014 56 73 44.